Wie we zijn

We zijn een geregistreerde en gehabiliteerde aannemer voor de installaties van elektriciteit, sanitair en verwarming.

Onze winkel is gevestigd in het centrum van Koekelare en we werken uitsluitend met A-merken.

Ons enthousiast team staat voor u klaar.
Vertrouw op ons vakmanschap!!

Marc, Marie-Paule,
Dirk, Kristof, Lionel, Nathalie
Frederic & Evelien.

Team Elektro Decru

Geschiedenis

Door de opkomst van elektriciteit stampte Alberic Decru samen met zijn vrouw Lucie in 1925 een zaak uit de grond te Koekelare. Lucie verkocht voornamelijk lampen en gasflessen terwijl Alberic zich verdiepte in de elektriciteitswerken. 

In de jaren 50 nam zoon Roger Decru samen met zijn echtgenote Gilleberte Lefevere de zaak over. Het koppel bouwde de zaak uit. Zo werden naast de elektriciteitswerken ook sanitaire installaties aan het gamma toegevoegd. Dit hield voornamelijk in dat er waterleidingen en waterpompen hersteld en ge├»nstalleerd werden. In die jaren kenden de elektro een enorme evolutie. Zo kwam onder andere de zwart-wit beeldbuis TV op de markt. Nieuwsgierige klanten kwamen TV kijken in de zaak. Roger nam 2 personeelsleden in dienst om de herstellingen en installaties uit te voeren. 

In 1983 namen zoon Marc Decru en zijn echtgenote Marie-Paule Maertens de zaak over. Marc zag potentieel in de markt van de centrale verwarming. Om die reden schoolde hij zich bij opdat hij dit ook kon aanbieden aan zijn klanten. In 2004 werd de eenmanszaak omgevormd tot bvba. Ondertussen zijn er 3 enthousiaste installateurs in dienst. Jaarlijks volgen we bijscholingen om wettelijk in orde te zijn en erkend technicus te zijn van gas- en stookolieinstallaties. We zijn in het bezit van het Cerga-label.

(Certificaat van bekwaamheid inzake de controle en het onderhoud van stookolietanks. Cursus gevolgd bij Syntra West. Cetrificaat geldig t.e.m. 25/03/2019.)

De vierde generatie is een feit aangezien dochter Evelien Decru meewerkt in de zaak sinds 2013. In 2014 beslist de zoon Frederic Decru om ook mee te stappen in de zaak.

Ons team Kristof, Dirk, Lionel, Nathalie, Marc, Marie-Paule, Frederic & Evelien staan voor u klaar.