Exclusief nachttarief verdwijnt. Wat met mijn accumulatieverwarming ?

Zoals je waarschijnlijk al hoorde in het nieuws, verdwijnt het onderscheid tussen het duurdere dag- en het goedkopere nachttarief. Dat is slecht nieuws voor wie over accumulatieverwarming beschikt.  

In accumulatietoestellen zitten elementen die ’s nachts opwarmen en overdag warmte afgeven, wat bij een goedkoper nachttarief uiteraard voordelig was. Vroeger was er echt een verschil tussen het dag- en nachttarief; Momenteel is dat steeds minder het geval! Sommige elektriciteitsleveranciers aarzelen zelfs niet langer om hetzelfde dagtarief aan te bieden zoals ’s nachts, het verschil is heel klein geworden…

Accumulatiekachels kunnen vervangen worden door directe verwarming.

Bij directe verwarming wordt de warmte direct aan de ruimte afgegeven. Hierdoor is dit type van verwarming flexibeler dan accumulatieverwarming, u zet uw toestel aan wanneer u het nodig heeft en het verwarmt onmiddellijk de ruimte.

Er zijn verschillende types directe verwarming.

Benieuwd naar een voorstel op maat? Kom vrijblijvend langs in de winkel of neem contact met ons op!