Ode aan Gilleberte

Met pijn in het hart hebben we afscheid genomen van Gilleberte Lefevere.

Gilleberte Lefevere werd in 1925 geboren in de bakkerij op een unieke locatie vlak voor het station van Kortemark. Na WOII, leerde ze Roger Decru kennen die langs kwam in de bakkerij om eens af te spreken.

Samen met Roger Decru nam ze de elektrowinkel over van zijn ouders. Ze installeerden en herstelden elektriciteit en stoven. De winkel was van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat open en ze stond altijd paraat voor de klanten. Van slazwierder tot lusters van wasmachines tot TV’s.

Die TV’s waren toen een echte eyecatcher en hadden veel bekijks in de winkel. Naast de elektrowinkel hield ze samen met Roger en een bevriend koppel de feestzaal Ter Bassenweide open. De liefde met Roger werd bekroond met drie kersen op de taart: Luc, Marc & Geert. Haar familie was haar grootste bron van geluk.

Haar zoon Marc Decru bleef in het ouderlijk huis wonen en nam de zaak over. Op de typmachine met haar ene vinger bleef ze verder helpen met de administratie tot in haar 80ste levensjaar. Ze had 4 kleinkinderen (Evelien, Frederic, Marceau & Axelle) en die waren haar oogappels.

Ze genoot van de babbels met familie, vrienden, buren, kennissen en klanten.

Kort na haar 96ste verjaardag is ze thuis gestorven. De uitvaartdienst moest plaats vinden in beperkte kring door de Corona maatregelen.

Ze had een gezegende leeftijd, maar afscheid nemen doet toch altijd zo’n pijn.

96 jaar was ze, met een hart voor haar gezin, kleinkinderen en achterkleinkinderen. We zijn dankbaar omdat ze wel deed voor iedereen. Ze deed alles super en we zullen haar missen. Ze was een voorbeeld.

Klik hier voor het rouwkaartje.